perjantai 11. huhtikuuta 2014

GeishaP*skarteluhaasteessa on tällä viikolla aiheena luonnos, joka näyttää tältä:
Voitin tuossa jokin aika sitten It's all about the Vintage -haasteen ja voitin digileimoja. Yksi valitsemistani leimoista oli geisha-aiheinen ja kun vielä olen pelannut erästä peliä, joka sijoittuu Japaniin keskelle kirsikankukkia, kortin aihe oli heti selvä:
Ajattelin kortin olevan yksinkertainen ja nopea tehdä, mutta miten taas kävikään... Ahersin tän kimpussa melkein koko päivän. Hauskaa ajankulua se kuitenki oli eli en valita.

Tein monta pohjakokeilua, kunnes päädyin tähän. Valkoinen pohja on valmiiksi kohokuvioitu. Maalasin siitä kulmat vaaleanpunaiseksi töpöttämällä pensselin kärjellä pisteitä. Sen jälkeen leikkasin kuvioleikkurilla, paljon vaaleanpunaisia kukkia, jotka sitten käsittelin valkoisella ja tummemmalla vaaleanpunaisella niin, että ne näyttäisivät elävämmältä. Sitten vaan liimasin ne paikalleen summittain.

Tuossa viuhkassa nuo hopeat osat ovat jotain litteitä helmijuttuja(en tiiä miten niitä kuvailis, mutta ostin helmikaupasta) ja sininen osa on paperia. Leikkasin paperit samanmuotoiseksi kuin nuo "helmet" ja liimasin ne viuhkan muotoon. Lisäsin vielä violetteja puolihelmiä ja rusetin ja viuhka oli valmis.

Tuo kuva on väritetty puuväreillä. Siinäki tuli omat ongelmansa, kun en oikein hahmottanu kuvaa. Meni hetki tajuta, että geishalla ei ole päähinettä vaan mustat hiukset. Ensimmäisen version väritin huiviksi ja ihmettelin miten kuva ei näyttänyt yhtään geishalta :D

Sattu myös pieni onnettomuus kokoamisvaiheessa, kun yritin viimeiseksi liimata viuhkaa paikalleen. Olin levittäny jo liimat siihen ja asettamassa sitä paikalleen, kun se päätti livetä käsistä ja tippua suoraan leimakuvan päälle. Siinä vaiheessa pääsi kyllä muutama kirosana, kun pelkäs koko päivän työn menneen hukkaan, mutta onneksi tuo liima on täysin läpinäkyvää ja hitaasti kuivuvaa eikä näkynyt sen jälkeen kun suurinosa oli pyyhitty pois.

Niin ja sen verran vielä pitää mainita, että tällä kertaa avopuolisokin oli vähän mukana kortin teossa. Yleensä sitä ei paljon kiinnosta millaisia kortteja teen, mutta nyt hän tuli välillä kurkkimaan olan yli ja ehdotti esimerkiksi kuvan sijoittamista kulmaan, kun itse ajattelin ensin laittaa sen keskelle. Hetken aikaa korttia sommitteltuani, totesin ehdotuksen olleen todella hyvä enkä olisi itse tullut ajatelleeksi sitä. Lisäksi hän myös etsi minulle googlesta kuvia geishoista, kun en oikein keksinyt miten väritän kuvan. Eli hieman kunniaa tästä kortista kuuluu myös rakkaalle miehelleni :)

4 kommenttia:

  1. Aivan älyttömän ihana tuo leimakuva - ja kaikin puolin kaunis korttikokonaisuus hauskoine viuhkoineen!

    VastaaPoista
  2. Hieno ja herkkä kortti Ja tuo leimakuva on tosiaan kaunis. :)

    VastaaPoista
  3. WAU!! ihastuttava kortti!! ihania yksityiskohtia!! =)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommenteista. Ne piristävät päivääni! :)